Hörte Brygga
Sommar
Catering
Mat från slätten
Köksbordet

Hörte Brygga

I Hörte Hamn serveras det bästa ur den skånska myllans tydliga årstider från våra samarbeten med små ambitiösa bönder/odlare i trakten. Rått, mjölksyrat, syltat, saltat, saftat, inlagt, rökt, långkokt, bryggt, jäst och cirkulärt. Maten lagas efter filosofin: "Med kunskap och bra råvaror finns det ingen anledning att krångla till det"... Det som skiljer oss från en mer traditionell restaurang är att vi jobbar utan utskriven, förbestämd meny. Alla vår mat lagas från de råvaror som våra samarbeten skapar och vi vet inte vad som kommer att serveras förrän dagens leveranser trillar in på morgonen. Detta ger oss och odlarna/bönderna friheten att jobba med det som är bäst just nu (på riktigt i säsong) och utan att något blir obrukbart. Vi har 0-vision på matsvinn och det är därför tar vi hand om grönsakerna direkt och serverar dem inte färska i korgen. Maten lagas alltid med varsam hand från grunden på helfall (djur/fiskar) och från rot till blast på grönsaker. Vi vill uppmärksamma er på att vi jobbar med flera små som inte här ekologisktmärkta med KRAV eller dylikt, men som odlar hållbart helt utan kemiska preparat. Däremot är allt annat (som inte ligger i vårt närområde) märkt med fairtrade och miljöstämpel. Dessa produkter kommer alltid från små företag som har 100% kontroll och personliga kontakter på alla sina led. Alla våra leveranser samfraktas i största mån och sker utan onödigt emballage i lådor som returneras och används igen. Vinerna är hållbara och håller sig inom Europa, vi anser att det är onödigt att frakta viner från nya världen till Sverige med tanke på fraktfartygen, deras utsläpp och råoljan. Precis som med mat och vin är resten av våra val medvetna. I allt från rengöringsprodukter tex. handgjord linoljetvål från Ystad på toaletten till vävda tvättbara disktrasor, läderetui till rökbiljetterna tillverkad av ekologisktgarvad get av Mimi i Ystad, loppisfyndat porslin, ingen teflon, elen från sol- eller vindenergi, (vi drömmer om att bli självförsörjande med solceller på taket) biokube reningsverk, till linoljefärgen från Allbäcks som lokaler och uteserveringen är målad med. Vattnet som blir över i era vattenflaskorna använder vi för att vattna blommor med. Vi jobbar mot en pappersfri organisation och alla våra fakturor in och ut går digitalt samt vår vinlista ligger på Star Wine List som du hittar direkt i din mobil. Vi har jobbat sedan 2013 på att bli fria från onödig plastförbrukning och är i ständig dialog med våra samarbetspartner och likasinnade restaurangen om hur vi tillsammans kan hitta nya vägar utan plast. Den plast som trots detta kommer till oss sorteras noga i återvinningen, likaså kapsyler, vinfolie mm. Hos oss kan du njuta med gott samvete. 
På sommaren gillar vi det spontana, därför kan du helt enkelt inte boka bord på Hörte Brygga. När höststormarna rullar in är Hörte Hamn som vackrast och då öppnar restaurangen Köksbordet som Hörte Bryggas motsvarighet. En kock, en sommelier, en meny & tio platser. Du bokar och längtar. Middagen varierar efter råvarukorgen och föreställiningen ca 3 timmar.

Är du mer nyfiken på vår filosofi? Lyssna på första avsnittet i  Podcasten Bondesamhället.
Om du är nyfiken på våra viner. Följ länken till Star Wine List och vår vinlista
Vi ser fram emot att få skämma bort dig. Varmt välkommen till Hörte Hamn!
NEW YORK TIMES listar Skåne på plats nr 9 på deras lista över resmål värt att besöka 2016 och Hörte Brygga finns omnämnd i texten
WHITE GUIDE, Årets Värt en resa, 2017
RESTAURANGGALAN, Årets Innovatör, 2016
CN TREVELLER listar våra smakmöten bland de bästa supper clubs in the world
NATIONAL GEOGRAPHIC listar 4 kulinariska smultronställen i Skåne
360 Eatguide, NOMINEES 360°LIGHTHOUSE