Hörte Brygga
Sommar
Catering
Mat från slätten
Köksbordet

Hörte Brygga

I Hörte Hamn serveras det bästa ur den skånska myllans tydliga årstider från våra samarbeten med små ambitiösa bönder/odlare i trakten. Rått, mjölksyrat, syltat, saltat, saftat, inlagt, rökt, långkokt, bryggt, jäst och cirkulärt. Maten lagas efter filosofin: "Med kunskap och bra råvaror finns det ingen anledning att krångla till det"... Alla våra leveranser sker utan onödigt emballage i lådor som returneras och används igen. Vi har 0-vision på matsvinn. Maten lagas alltid med varsam hand från grunden på helfall (djur/fiskar) och från rot till blast på grönsaker. Det lilla som blir över hamnar i vår Superkompost och förvandlas till mylla på 24tim. 
På sommaren gillar vi det spontana, därför kan du helt enkelt inte boka bord på Hörte Brygga. När sommarhusen töms och bussarna slutat gå är Hörte Hamn som vackrast. Då finns vår stolhet Köksbordet som Hörte Bryggas motsvarighet. En kock, en sommelier, en meny & tio platser. Du bokar och längtar. Middagen varierar efter råvarukorgen och föreställiningen ca 3 timmar.
Är du mer nyfiken på vår filosofi så lyssna på första avsnittet i  Podcasten Bondesamhället.
NEW YORK TIMES listar Skåne på plats nr 9 på deras lista över resmål värt att besöka 2016 och Hörte Brygga finns omnämnd i texten
WHITE GUIDE, Årets Värt en resa, 2017
RESTAURANGGALAN, Årets Innovatör, 2016
CN TREVELLER listar våra smakmöten bland de bästa supper clubs in the world
NATIONAL GEOGRAPHIC listar 4 kulinariska smultronställen i Skåne
2018
VINTER/VÅR Köksbordet öppnar den 22 feb, här serveras en längre meny (6-12 serveringar 950kr) torsdag-lördag kl, en sittning 10 platser kl. 19.00. På söndagar dukar vi upp för familjemiddag mellan 12.00-16.00 (3-rätter 400kr). Boka på koksbordet.se.

PÅSK I år måste du boka din plats för påskfirande i hamnen och Köksbordet har öppet tors/fre/lör kl. 19.00 & fre/lör/sön/mån serveras söndagsmiddag mellan 12.00-16.00. Boka på koksbordet.se.
VÅR/SOMMAR Hörte Brygga & Korgen har öppet 12.00-16.00 fredag-söndag, samt alla röda dagar från 27 april - 17 juni. Midsommarveckan håller vi stängt!
 Från den 25 juni - 12 augusti är köket öppet varje dag. Inne 12.00-16.00 (Korgen 150kr/pers) & Rökköket 15.00-20.00. (Rökmenyn 450kr/pers).
 
SOMMARAVSLUTNING Söndagskvällen den 12 augusti kl. 17.00 avslutar vi sommaren med en hejdundrans avslutningsfest. (Helkväll 1000kr/pers. Boka din plats på koksbordet.se)
SENSOMMAR/HÖST Från den 16 aug är Köksbordet tillbaka med öppet torsdag-söndag. Här serveras en längre meny (6-10-serveringar 950kr) torsdag-lördag, en sittning, 10 platser kl. 19.00. På söndagar dukar vi upp för familjemiddag mellan 12.00-16.00 (3-rätter 400kr. Boka din plats på koksbordet.se
JUL Från den 22 november serveras Julen Smaker (tolkning av traditionella julrätter) tisdag-lördag, lunch (650kr) & kväll (850kr) fram tills den 22 dec. Boka på koksbordet.se. Är ni fler än 10 pers eller vill boka hela huset? Skicka istället ett mail till kontakt@hortebrygga.se.
Vi ser fram emot att få skämma bort dig. Varmt välkommen till Hörte Hamn!
Mer specifika öppettider, långhelger, röda dagar, gästspel, veckans gård och annat kul, hittar du under fliken sommar.