”Det vore ju ren idioti att inte låta våra drycker följa vår naturliga filosofi kring våra andra råvaror. De flesta vinmakarna som vi jobbar med har jag träffat personligen och känner stor sympati för deras filosofi och arbete. ” -Emma Andersson Sjöstrand, chefs- sommelier och ägare. flasklista.hortebrygga.se
”Det vore ju ren idioti att inte låta våra drycker följa vår naturliga filosofi kring våra andra råvaror. De flesta vinmakarna som vi jobbar med har jag träffat personligen och känner stor sympati för deras filosofi och arbete. ” -Emma Andersson Sjöstrand, chefs- sommelier och ägare.
Vårt mål är att servera dryck som reflekterar sitt ursprung, växtplats och tillverkarens/vinmakarens personlighet. Denna typ av jordbruk är mycket arbetskrävande och sker oftast med hjälp av häst eller åsna i stället för traktor. Samtliga viner är handplockade och sorterade för hand. Skördeuttagen är låga, jäsningen sker alltid på naturlig vildjäst och flertalet är tillverkade utan tillsatt svavel. Samtliga är ofiltrerade och flera har inte klarnats. Stilen på vinerna är lätta till medelfylliga, fräscha och välsmakande att dricka. Till mat kommer de ännu mer till sin rätt. Några av våra vinbönder har helt eller delvis tagit avstånd från rådande appellationsystem. Vin de Table får därför en ny innebörd hos oss.
P.g.a. de långa transportsträckorna finns inte Nya världen eller viner utanför Europa representerade hos oss.