Dryck

Naturliga drycker från Europa

”Det vore ju ren idioti att inte låta våra drycker följa vår filosofi kring våra andra råvaror. De flesta vinmakarna som vi jobbar med har jag träffat personligen och känner stor sympati för deras filosofi och arbete. ” -Emma Andersson Sjöstrand, head sommelier and co-owner.

Vårt mål är att servera viner som reflekterar sitt ursprung, växtplats och vinmakarens personlighet. Pga den långa transportsträckerna finns inte Nya världen & viner utanför Europa representerade hos oss. Om du inte har tid eller lust att utforska hela Vinlistan som ligger på Star Wine List, (direkt i din mobil.) Finns ett urval viner vid kassan inne i köket som representerar ett bra tvärsnitt av vinerna som erbjuds. Vi serverar det mesta på glas, men tid och tillfälle avgör vilka flaskor vi öppnar.

Vinerna är valda från småskaliga vinbönder som arbetar hållbart, biodynamiskt eller ekologiskt med ytterst lite påverkan i vineriet. Denna typ av jordbruk är mycket arbetskrävande och oftast med hjälp av häst eller åsna i stället för traktor. Samtliga viner är handplockade och sorterade förhand. Skördeuttagen är låga, jäsningen sker alltid på naturlig vildjäst och flertalet är tillverkat utan tillsatt svavel. Samtliga är ofiltrerade och flera har inte klarnats. Stilen på vinerna är lätta till medelfylliga, fräscha och välsmakande att dricka. Till mat kommer de ännu mer tills sin rätt. Några av våra vinbönder har helt eller delvis tagit avstånd från rådande appellation system. Vin de Table får därför en ny innebörd hos oss.

Silver in Star Wine List of the Year 2019 Low intervention / Natural Wine List Of The Year Nordic 2019