Hörte Brygga

Det bästa ur den skånska myllan.

Hörte Brygga ligger i det lilla vitkalkade huset nere i Hörte hamn. Vi jobbar med årstiderna och följer rytmen av människor i hamnen. Överflöd då det blir varmare och grönt och färre när det är kallt och grått. Hos oss serveras det bästa ur den skånska myllan, vildplockat eller från våra samarbete med ambitiösa bönder/odlare i vårt närområde. Rått, mjölksyrat, syltat, saltat, saftat, inlagt, rökt, långkokt, bryggt, jäst och cirkulärt efter filosofin: ”Med kunskap och bra råvaror finns det ingen anledning att krångla till det”…

Vi har tagit det bästa från våra tre tidigare ben Korgen, Köksbordet & Rökmenyn och fokuserar nu på att skapa en fin stund tillsammans som vi kallar för Långlunch. För att just långluncher är det absolut bästa vi vet! Den befriande känslan av att skapa semester från vardagens alla måsten och unna sig tid för en rejäl lunch med kärleken eller med goda vänner och bli lite så där härligt berusade på livet, som inte behöver ta slut för att klockan närmar sig midnatt. Man har ju sen hela eftermiddagen och kvällen på sig att smälta alla intryck innan dagen tackar för sig.

Välkommen till vårt lilla paradis i Hörte

ps. Om ni är ett större sällskap som abonnera Hörte Brygga eller boka utanför våra ordinarie öppettider (gäller ej lör/sön) så maila oss ert önskade datum och antal personer. ds.

 

 

 

I WHITEGUIDE

NEW YORK TIMES listar Skåne & Hörte Brygga på plats nr 9 på deras lista över resmål värt att besöka 2016
WHITE GUIDE, Årets Värt en resa, 2017
RESTAURANGGALAN, Årets Innovatör, 2016
CN TREVELLER listar våra smakmöten bland de bästa supper clubs in the world
NATIONAL GEOGRAPHIC listar 4 kulinariska smultronställen i Skåne
360 Eatguide, NOMINEES 360°LIGHTHOUSE
VOGUE INDIA, It’s wonderful how a 15-minute train ride from Copenhagen can put you in another country here. 
Bland-kastruller-och-vinglas, Beskriver en kväll i Rökköket. 
Conde nast traveller 10 places-to-visit-europe 2023 

Är du mer nyfiken på vår filosofi? Lyssna på första avsnittet i Podcasten Bondesamhället.