Hörte Brygga

Det bästa ur den skånska myllan.

Välkommen till Hörte Brygga. Ett besök hos oss i Hörte Naturhamn är en hyllning till en tid då vi livnärde oss på vad som växte i skog och mark. Men också en hyllning till en nyttig och hållbar livsstil. 

Hörte Brygga grundades och drivs av Emma Andersson Sjöstrand och Martin Sjöstrand. 2005 träffades de i ”luckan” på Leif Mannerströms Sjömagasinet. Emma jobbade som sommelier & Martin som kock. Där och då växte drömmen om att driva en råvarudriven krog tillsammans, utan kompromisser och ekonomiska intressen. En omväg runt Stockholm, Kräklingbo och Fäviken senare så skrev vi 2013 på kontraktet till det lilla vitkalkade huset nere i Hörte hamn och verksamheten har växt organiskt sedan dess. Alltid med med vördnad för naturens resurser, att den livsviktiga biologiska mångfalden bevaras och med stor respekt för råvarorna. I Hörte jobbar vi med årstiderna och följer rytmen av grödor & människor. Överflöd då det blir varmare och grönt och färre när det är kallt och grått. Vi serverar det bästa ur den skånska myllan, vildplockat eller från våra samarbete med ambitiösa bönder/odlare i vårt närområde. Rått, mjölksyrat, syltat, saltat, saftat, inlagt, rökt, långkokt, bryggt, jäst och cirkulärt efter filosofin: ”Med kunskap och bra råvaror finns det ingen anledning att krångla till det”…

Vi har tagit det bästa från våra tre tidigare ben Korgen, Köksbordet & Rökmenyn och fokuserar sedan 2021 på att skapa en fin stund tillsammans som vi kallar för Långlunch. För att just långluncher är det absolut bästa vi vet. Den befriande känslan av att skapa semester från vardagens alla måsten och unna sig tid för en rejäl lunch med kärleken eller med goda vänner och bli lite så där härligt berusade på livet, som inte behöver ta slut för att klockan närmar sig midnatt. Man har ju hela eftermiddagen och kvällen på sig att smälta alla intryck innan dagen tackar för sig.

Vi önskar dig varmt välkommen till vårt lilla paradis i Hörte. Vi ser fram emot att få rå om er.

ps. Om ni är ett större sällskap som abonnera Hörte Brygga eller boka utanför våra ordinarie öppettider (gäller ej lör/sön) så maila oss ert önskade datum och antal personer. ds.

 

 

 

I WHITEGUIDE

NEW YORK TIMES listar Skåne & Hörte Brygga på plats nr 9 på deras lista över resmål värt att besöka 2016
WHITE GUIDE, Årets Värt en resa, 2017
RESTAURANGGALAN, Årets Innovatör, 2016
CN TREVELLER listar våra smakmöten bland de bästa supper clubs in the world
NATIONAL GEOGRAPHIC listar 4 kulinariska smultronställen i Skåne
360 Eatguide, NOMINEES 360°LIGHTHOUSE
VOGUE INDIA, It’s wonderful how a 15-minute train ride from Copenhagen can put you in another country here. 
Bland-kastruller-och-vinglas, Beskriver en kväll i Rökköket. 
Conde nast traveller 10 places-to-visit-europe 2023 

Är du mer nyfiken på vår filosofi? Lyssna på första avsnittet i Podcasten Bondesamhället.