Bee Kind Ice Cream

Naturglass och hembakta rån

Glass, fika och lättare förtäring i trädgården bakom Hörte Brygga
-Välkommen till en glassupplevelse på vårt vis.

”Drömmen om den perfekta tillsatsfria mjukglassen har funnits hos oss sedan barnen började intressera sig för mjukglass och det har tagit oss 4 år och ett examensarbete på Grythyttan för att ta fram det optimala receptet utan glukos & dextrosol, mjölkpulver, konserveringsmedel och annat skit. Nästa utmaning var att hitta en mjukglassmaskin som inte kräver köpt färdigmix för att fungera.

Sedan sommaren 2021 är drömmen förverkligad med Bee Kind Ice Cream. Allt är handgjort och från de absolut bästa lokala råvarorna i säsong. Vi tillverkar glass-smeten på honung från Viktorias bin, på ohomogeniserad & opastöriserad mjölk från våra vänner på Gunnaröds gård, grädde från Furumossen samt kravmärkt socker och majstärkelse. That´s it!

Rånen gräddas på plats av nymalt skånsk, ekologiskt vete från Limbacka Kvarn & vårråg från Fagraslätt. Som toppings kokar vi kolasås av de finaste lokala råvarorna, strösslet är hemgjort på bär och grönsaker från våra odlare på Sydkusten. Chokladen & nougaten kommer från Svenska Kakao bolaget och säsongens blomblad kanderas. Glassen serveras i rånen eller komposterbartmaterial och verksamheten är helt förpacknings- och plastfritt. Alla våra leveranser sker precis som på Hörte i ett retursystem utan avfall.”

Välkommen under högsäsongsveckorna på fika i bersån.