Bee Kind

Välkommen tis-lör 10.00-16.30, 3 juli- 5 aug 2023.

Thea och Iris välkomnar till en glassupplevelse på Hörtes Bryggas vis. Bee Kind Ice Cream blir sommaren 2023 Bee Kind. Fortfarande i trädgården bakom restaurangen och fortfarande naturliga mjukglassar, hembakta rån och hemgjorda tillbehör. Men nu även med lättare maträtter, självklart gjort på sånt som kommer från trakten och i vår närhet.

”Drömmen om den perfekta tillsatsfria mjukglassen har funnits hos oss sedan barnen började intressera sig för mjukglass och det har tagit oss 4 år och ett examensarbete på Grythyttan för att ta fram det optimala receptet utan glukos & dextrosol, mjölkpulver, konserveringsmedel och annat skit. Nästa utmaning var att hitta en mjukglassmaskin som inte kräver köpt färdigmix för att fungera.

Sedan sommaren 2021 är drömmen förverkligad med Bee Kind Ice Cream. Allt är handgjort och från de absolut bästa lokala råvarorna i säsong. Vi tillverkar glass-smeten på honung från Viktorias bin, på ohomogeniserad & opastöriserad mjölk från våra vänner på Gunnaröds gård, grädde samt kravmärkt socker och majstärkelse. That´s it! Rånen gräddas på plats av nymalt ekologiskt vete från Warbro Kvarn & vårråg från Fagraslätt. Som toppings kokar vi kolasås av de finaste lokala råvarorna, strösslet är hemgjort på bär och grönsaker från våra odlare på Sydkusten. Chokladen & nougaten kommer från Svenska Kakao bolaget och säsongens blomblad kanderas. Glassen serveras i rånen eller komposterbartmaterial och verksamheten är helt förpacknings- och plastfritt. Alla våra leveranser sker precis som på Hörte i ett retursystem utan avfall.”