En cirkulär restaurang upplevelse

med kärlek till naturen.

Att jobba restaurang och ha barn och familj är näst intill en omöjlig ekvation att få ihop och eftersom de flesta av oss som jobbar just nu befinner oss i småbarnsåren så anpassar vi därför hela verksamheten för att bli långsiktigt hållbara på alla plan, dvs även på hemmaplan. 

Alla vår mat lagas från de råvaror som våra samarbeten skapar. Det kan komma mycket emellan vår planering med mathjältarna och tallriken. Väder, sjukdom, djur och skadeinsekter mm. Genom att jobba helt utan utskriven och förbestämd meny skapar vi och mathjältarna friheten att laga mat på det som är bäst just nu och är fria att ändra den från dag till dag. Med den ingångsvinkeln blir det inget spill och inget behov av att komplettera med råvaror av sämre kvalitet för att de är förbestämda i en rätt. Vi tar alltid hand om grönsakerna från rottråd till blast, samma dag som de skördats och serverar sällan dem råa eftersom vi vill konservera smaken när den är som bäst och försäkra oss om minimalt svinn. Smak och konsistens avgör vilken traditionell teknik vi använder, mjölksyrat, syltat, saltat, inlagt (utan socker) och rökt. Proteinet lagas alltid med varsam hand från helfall (djur/fiskar). Allt som putsats bort skickas till Pierre på Marsvinsholms Utegris och blir Hörte Salamin tillsammans med lokala örter. 

De flesta av våra leverantörer är små dedikerade familje/hobbyföretag i vår närhet som inte har musklerna och tiden att lägga på att certifiera sig. Däremot är allt långväga (utanför Skånes gränser) märkt med fairtrade och lämplig miljöstämpel. Dessa produkter kommer alltid från små, passionerade företag som har direkta och personliga kontakter med sina mathjältar. Alla våra leveranser samfraktas i största mån och sker utan onödigt emballage i lådor med eget retursystem. Precis som med mat och vin är resten medvetet och lokalt. I allt från handgjord linoljetvål från Ystad, till tvättbara linnedisktrasor, de ekologiska 100% nerbrutningsbara rengöringsprodukterna, läderetui till rökbiljetterna, loppisfyndat porslin, elen från sol- eller vindenergi, biokube reningsverket, till linoljefärgen från Allbäcks som lokaler och uteserveringen är målad med. Vattnet som blir över i era vattenflaskor använder vi för att vattna blommor med. Vi minskar torkpappersanvändandet med frottehanddukar i köket, har ingen torktumlare mm. Hela organisationen är pappersfri och alla våra fakturor in och ut går digitalt samt vår vinlista hittar du direkt i mobilen. Vi följer vikten av vår avfallsortering och har som mål att varje år hitta nya vägar för att minska den ytterligare. Vi jobbar i ekologiska kläder och har jobbat sedan starten 2013 på att bli fria från onödig plastförbrukning. Vi befinner oss i ständig dialog med våra samarbetspartner/mathjältar och likasinnade restaurangen om hur vi tillsammans kan hitta nya hållbara vägar framåt. Hos oss kan du alltid njuta med gott samvete.