Hörte Brygga
Sommar
Catering
Mat från slätten
Köksbordet

Det är så mycket roligare att äta tillsammans.

 

Sommaren i Hörte

Välkommen förbi och ta en titt när vi gör sommarrestaurang på vårt vis. Varje vecka bjuder vi in en gård till Hörte Brygga och lagar mat från deras råvarukorg.
12.00-16.00
 KORGEN... Maten beställs inne i köket i det lilla vita huset. I samspråk med en dryckeskunnig & en kock plockas er korg ihop med godsakerna framför ögon på er. Inläggning, handskördade miniblad och skott, dipp & surdegsbröd med valfritt protein... (Välj mellan rökt fisk, vegansk proteingryta eller kallskuret kött från veckans gård.) Priset för korgen är 150kr/port, samma för vuxna som barn. Allt serveras för delning och äts med fördel tillsammans.
15.00-20.00 måndag-lördag
 RÖKMENY... Mellan den 25 juni & 12 augusti är Rökköket öppet. Här lagas en 4-rätters meny för 450kr/person som komponeras fritt från dagens råvarukorg från veckans gård. Ni beställer ute i Rökbaren av en sommelier som guidar er rätt bland viner och andra härligheter. Givetvis finns det även färdiga genvägar både med vin/öl eller alkoholfriapaket. Maten hämtar ni själva i utbyte mot en rökbiljett, en rätt i taget, som kocken lagar direkt på grillen och/eller i rökskåpet undertiden ni väntar.

SÖNDAGAR i rökköket -Kock på besök
Under sommarens söndagar får vi besök av vänner och fd. kollegor i Hörte. Tillsammans med Martin Sjöstrand lagas en 3-rätters (four hand) meny med basen i råvarukorgen för dagen. Dvs ingenting är förberett utan meny skapas av Gästkocken och Martin under förmiddagen av det som skördats under morgonens besök hos våra odlare & veckans gård.
Varje söndags förbereds 50 menyer och "rökbiljetterna" till denna meny släpps 16.00 i rökbaren. När de är slut är det slut. Som vanligt går det inte att boka.
BRA OCH KÄNNA TILL INFÖR ERT SOMMAR BESÖK: På Hörte Brygga kan man inte boka bord, inte förboka mat eller ta med mat hem. Däremot kan man beställa catering från oss. Vi är inte för alla och alla är inte för oss. Du sitter på långbord, ibland luktar det tång, alla måste stå i kö och själv bära ut sin mat och dryck. I gengäld får du service av de bästa och pratar alltid direkt med dryckesutbildad och kocken som lagat maten. Tillsammans guidar de dig rätt i en karavan av smaker för att hitta vad som passar just dig och dina vänner. Väntetiden på mat är den tid som du spenderar i kön. Korgen är ingen redig skånsk portion. Här kommer alla smaker i små pytslar och burkar i en korg och allt är tänkt för delning. Vi har i 4 års tid jobbat mot att hitta en optimal storlek  på vår lunchkorg. Målet är att majoriteten skall bli mätt, men inte slänga vår stolthet, dvs. våra  fantastiska råvaror.  Alla är ju som bekant olika stöpta och då och då kommer det så klar hända att någon inte blir mätt… Om man vet med sig att man är en superatlet eller storätare av rang, köp då till extra protein eller något annat från menyn, så slipper du stå i kön igen.
Varmt välkommen till vårt paradis vid havet!
Kärlek / fam. Hörte Brygga

 

Öppettider

  • Datum Öppettider Övrigt
  • Midsommarveckan 2018 -STÄNGT! - Midsommarveckan 18-24/6 håller Hörte Brygga & Köksbordet stängt!
  • Hörte Brygga & Rökköket sommaren 2018 - 25/6-12/8 Öppet varje dag! Korgen 12.00-16.00 & Rökköket 15.00-20.00. Ingen bokning, bara att komma. Välkommen!
  • v. 26 25/6-1/7 12.00-20.00 - Veckans Gård: Nöbbelövs Ekologiska -Självförsörjande mjölkgård med grönsaksodling hos grannen. Kock på Besök: Micke Svensson från Kontrast i Oslo
  • v. 27 2/7-8/7 12.00-20.00 - Veckans Gård: Flädergården i Täppeshusen -Självhushållare med odling och uppfödning på gammalt vis. Gårdsbutik och eget slakteri för fjäderfä och kanin. Kock på Besök:Daniel Berlin
  • v. 28 9/7-15/7 12.00-20.00 - Veckans Gård: Glada Geten - Getostmejeri fem minuter från Hovdala Slott Kock på Besök: Sakiko Jin, Amber bar STHLM.
  • v. 29 16/7-22/7 12.00-20.00 - Veckans Gård: Fagraslätt - Ekologisk odling av bönor och linser en och en halv mil nordöst om Kristianstad. Kock på Besök:Albin Wessman från Adam & Albin i STHLM
  • v. 30 23/7-29/7 12.00-20.00 - Veckans Gård: Lindegrens -Ekologiskt jordbruk på Sinarpsdalens sluttningar utanför Båstad. Kock på Besök: Fredrik Ander -Bjuvbördige superkock & Coach i Team Gibrand, Sverige i Bocuse d´Or Europe 2018.
  • v. 31 30/7-5/8 12.00-20.00 - Veckans Gård: Bokeslundsgården - En fristad för Svenska husdjursraser, Norrto, söder om Östra Ringsjön. Kock på Besök: SAYAN ISAKSSON -Esperanto
  • v. 32 6/8-12/8 12.00-20.00 - Veckans Gård: Vilt från familjen Alwén på Dybäck Gods
  • Sommaravslutning 12/8 2018 - Den 12/8 avslutar vi sommaren med avslutningsfest. Långbord och Kockar på Besök: Frida Nilsson från MJs,Malmö, Olle Ahnberg från Västergatan, Malmö. Bokas på koksbordet.se
  • Köksbordet hösten 2018 - Från den 16/8 öppnar Köksbordet igen! 19.00 torsdag-lördag. Bokas på ww.Koksbordet.se
  • Julens Smaker 2018 - Årets Julens Smaker serveras tisdag-lördag från den  22/11 fram till den 22/12. Bokas på Koksbordet.se