Hörte Brygga
Sommar
Catering
Mat från slätten
Köksbordet

Det är så mycket roligare att äta tillsammans.

Abbekås_Dag1_1373Abbekås_Dag1_1653

Sommaren i Hörte

Välkommen förbi och ta en titt när vi gör sommarrestaurang på vårt vis. Varje vecka bjuder vi in en gård till Hörte Brygga och lagar mat från deras råvarukorg. I Rökköket byggs hela menyn upp på råvarukorgen. Vi delar upp sommarmaten i två köer.

12.00-16.00
KORGEN Maten beställs i köket, i samspråk med en dryckeskunnig & en kock som plockar ihop korgen med godsakerna framför ögon på er. Inläggningar, blad och skott, dipper, surdegsbröd… med rökt fisk, vegetarisk proteingryta eller kallskuret kött från veckans gård. 150kr/port för vuxna och barn allt serveras för delning och äts tillsammans.

15.00-20.00
RÖKMENY Under dessa heta veckor är äntligen rökköket öppet. Här lagas en 4-rätters meny för 450kr/person som komponeras fritt från dagens råvarukorg från veckans gård. Ni beställer av en sommelier som guidar er rätt bland viner och andra härligheter och givetvis finns det även färdiga genvägar både med vin/öl eller alkoholfriapaket. Maten hämtar ni själva, en rätt i taget som kocken lagar direkt på grillen och/eller i rökskåpet undertiden ni väntar.

Är du nyfiken på våra öppettider, smakmöten, gästspel, julmiddag, pop-up & annat kul som händer, kika in under fliken SOMMAR.

Kärlek
fam. Hörte Brygga

Öppettider

  • Datum Öppettider Övrigt
  • Smakmöte 14/10 Ölbaluns med Rolf & Sibbarps Husbryggeri - Klockan 19.00 Mat och öl 1000kr Vi har nöjet att bjuda in till en helkväll med Rolf ägare och bryggare på härliga Sibbarps Husbryggeri. som har en stor förkärlek till att blanda moderna öltyper med gamla klassiska och använder gärna klassiska humlesorter i kombination med nya humlesorter från USA, Australien, Nya Zeeland, Tyskland m.m.  Traditionella maltsorter som råg och wienermalt är andra exempel på filosofin. Med bra råvaror och traditionell bryggning i kombination med nya influenser skapas öl som man vill dricka om och om igen… De första 2 ölen som lanseras är India Pale Ale med rejäl beska men balanserad  kropp. För tillfället utvecklas ett stort antal nya ölsorter från beska Pilsner till kraftfulla Winter Warmers, så det kommer att komma mycket spännande nyheter från Sibbarps Husbryggeri. Välkomna till en helkväll med öl i fokus!
  • Söndagsmeny 15/10 - Söndagsmeny 15/10 Robbans vinägerchips med dipp Varmrökt Kolja med rågbröd, schalottenlök och brynt smör Bakad Fläsksida med äpplen, senap, vitabönor och kål  Nybakad mandelkaka med sylt & grädde  Mat 400 kr / Dryckesmeny 300 kr / Josmeny 150 kr Barn under 12år i egen stol 300kr, barn i vuxens knä äter gratis. Bokas på Koksbordet.se
  • Söndagsmeny 29/10 - Söndagsmeny 29/10 Robbans vinägerchips med dipp... resten av meny uppdateras inom kort.  Förrätt Varmrätt Dessert Mat 400 kr / Dryckesmeny 300 kr / Josmeny 150 kr Barn under 12år i egen stol 300kr, barn i vuxens knä äter gratis. Bokas på Koksbordet.se
  • 12/11 FARSDAG - Söndagsmeny 12/11 Robbans vinägerchips med dipp... resten av meny uppdateras inom kort.  Förrätt Varmrätt Dessert Mat 400 kr / Dryckesmeny 300 kr / Josmeny 150 kr Barn under 12år i egen stol 300kr, barn i vuxens knä äter gratis. Bokas på Koksbordet.se
  • Smakmöte 26/11 Vinbaluns med Silvia Altare, Piemonte - Dags för Winemaker dinner i Hörte och söndagen den 16 nov välkomnar vi stolt: Silvia Altare från Zienda Agricola Elio Altare di Silvia Altare (Elio Altare) i Piemonte. http://www.elioaltare.com Provning 12.00 Barolo Brunate vertikalt 04/05/07/08/09/10/11  (06 gjordes ingen Barolo) med Barbro Gustavsson & Silvia Altare. FULLBOKAT! Middag 14.00 1000kr mat&vin! Finns platser kvar! Elio Altare är ett ledande namn i den "nya stilens" moderna skola i Barolo och producerar från sitt högkvarter i byn La Morra världsklassig barolo från vingårdarna Arborina, Brunate och La Morra. Arbetet på så väl fältet som i källaren sköts av Elios dotter Silvia. "Vi är alltså en liten familjeegendom. När jag säger liten menar jag ungefär 60 000 flaskor i genomsnitt. 70 000 som mest och ibland inte mer än 50 000 flaskor, uppdelat på elva olika etiketter. Det här kan verka lite förvirrande - somliga undrar varför vi gör så många olika crus och varianter. Men min pappa har alltid haft Bourgogne som främsta referens, ett Bourgogne där man ibland inte gör mer än ett enda fat av en specifik vingård. Det har definitivt varit vår viktigaste inspiration." "Under våra elva olika etiketter fokuserar vi framförallt på infödda druvsorter - Nebbiolo, Barbera och Dolcetto - men vi har också några små experimentplanteringar av Syrah, Cabernet och Petit verdot som dyker upp i specialaren Insieme. Vi äger fem hektar i La Morra och arrenderar ytterligare fem hektar i andra kommuner, vi köper inte in någon frukt. De viktigaste odlingarna omger vårt hem, mitt emellan La Morra och byn Annunziata.” Silvia Altare